Viikonloppuna meidän piti lähteä käymään mökillä, mutta reissu peruuntui, kun saimmekin uuden sohvan lauantaina. Koko olohuoneen ilme muuttui ja sehän sai koirat sekaisin. Ensinnäkin ne hassut sedät, jotka raahasivat suuria tummia esineitä meille, kiinnostivat kovasti ja varsinkin olohuoneen lattialle tuodut paketoidut tavarat olivat mielenkiintoisia. Paketit purettuamme aloitimme tavaroiden uudelleen järjestelyn ja sitä Leevi ja Peppi saivat seurata portin takaa. Peppiä häiritsi kovasti se, ettei päässyt mukaan toimintaan. Lopuksi lattialle laitettiin vielä uusi matto ja se oli selvästi Leevin suosikki. Poika veteli kyljellään pitkin mattoa ja örisi kuin suurikin peto. Peppi taas nautti kovasti tilavasta sohvasta ja testasi sohvan heti nukkumalla siinä pitkät päikkärit.

Sunnuntaina saatiin odotetut vieraat, kun vanhempani tulivat auttamaan keittiönpöytäryhmän kokoamisessa. Peppi esitteli tuttuun tapaansa vieraille luunsa, kantamalla sitä suussaan ja pyörimällä jaloissa. Kovasti neitiä harmitti, kun vieraita ei tuntunut ollenkaan kiinnostavan suuret aarteet. Leevi yritti hakea huomiota pomppimalla tasajalkaa vieraiden jaloissa, mutta tälläkään ei ollut minkäänlaista vaikutusta. Koirat siis luovuttivat melko pian ja Peppi vetäytyi eteisen matolle dramaattisesti nukkumaan, mutta aina silloin tällöin avasi toisen silmänsä kuin kurkkiakseen huomaako häntä kukaan.

Muuten meille ei kuulukaan mitään erikoista tai miten sen nyt ottaa. Viime viikolla saatiin taas Leevin kanssa irtokoira jalkoihin. Pikkuinen chihuahua Lili lähti isännältään hallinnasta ja tuli meitä moikkaamaan, mutta Leevin kanssa jatkettiin matkaa pienestä vastustelusta huolimatta. Leevi osaa aina välillä yllättää ohittamalla nätisti muita koiria, mutta melko usein aletaan piipittää toisen koiran luokse ja toisinaan haukutaan muille eli todella vaihtelevia lenkkikäyttäytymisiä tällä hetkellä. Tuossa marras-joululukuussa jo ajattelin, että meidän poika osaa käyttäytyä, kun ohitukset meni melko mallikkaasti. Vuoden ikään päästyään Leevi aloitti nämä piipityksen, hajujen levittelyt, yltyneen pissojen lutkutuksen ja muille haukkumisen. No epäilen kyllä edelleen tuota murkkuikää ja pitää vain määrätietoisesti edelleen kouluttaa, eiköhän tämä ole vain tällainen kausi ja kokeillaan mitä saakaan tehdä. Osaapahan nauttia Pepin rauhoittuneesta käyttäytymisestä :)