Käytiin eilen koirien kanssa jatkamassa pensasaidan tuhoamista mökillä. Hauskaa oli ja saatiin työt valmiiksi.

Anna mulle se pallo! Anna!

Eikä sana kuulu?!

No jos mä sitten tyydyn näihin puupaloihin?

Ja näytän hyvältä


 

Aherruksen jälkeen päästiin nauttimaan kävelyretkestä mökin ympäristössä. Löydettiin hirven jäljet, pupujen jälkiä ja paljon papanoita, joita oli koirien mielestä mukava napostella. Peppi kävi omilla reissuillaan tutkimassa ojien pohjia ja juoksi varmasti useita kilometrejä pitkin metsiä ja peltoja. Leevi oli välillä upota hankeen ja harmillisesti tassuihin tarttui taas lunta, mutta silti herra jaksoi meidän kanssa kulkea. Uutena juttuna herra keksi maan kaivamisen ja kuonon tunkemisen koloihin. Ihanaa seurattavaa!

Nuuh...

Tähystäjä

Vinttikoira?

 

Leevin suureksi riemuksi naapurin setä oli lenkkeilemässä ja tuli moikkamaan koiruleita. Toinen toistaan innostaen koirat alkoivat haukkua sedälle, mutta kun lähelle päästiin lopetettiin haukkuminen ja kerjättiin rapsutuksia. Tällä kertaa nappasin Leevin jo aikaisessa vaiheessa syliin, kun setä teki lähtöä. Mutta mitä keksi Peppi? Neiti lähti vuorostaan "saattamaan" naapuria, mutta tuli kyllä kutsuttaessa takaisin. 

Illan hämärtyessä alkoi kauempana kuulua kovaa kaasuttelua ja hetken päästä ilmaantui ensimmäiset kilpa-autot näköpiiriin. Leevi yritti kovasti komentaa pöriseviä autoa haukkumalla lumikinoksessa ja Peppi jatkoi omia puuhastelujaan. Seurattuamme noin tunnin verran päristelijöitä aloimme suunnittelemaan kotiin lähtöä ja sitä miten pääsemme lähtemään kapeaa ja mutkaista tietä pitkin, kun vastaan tullaan kilpailumielessä. Joillakin kuskeilla oli todella suuret nopeudet yleiselle hiekkatielle, vaikka tietä käyttävät myös lenkkeilijät ja asukkaat autoineen. Odottelimme sopivaa hetkeä ja toivoimme parasta. Hyväksi onneksemme selvisimme juuri ja juuri kilpa-autojen tieltä pois ja katselimmekin matkalla, kun kilpailijat seikkailivat pellolle tehdyllä rataosuudella.

Emäntä oli niin väsynyt päivän koitoksista, että nukahti illalla kotisohvalle, mutta niin olivat kyllä koirulitkin nukahtaneet. Kyllä päivä ulkoilmassa saa unen tulemaan kelle vaan :)