Tänään Leevin kanssa suuntasimme ensimmäistä kertaa Koirakeitaan agilityn alkeiskurssille. Hieman itseäni jänskätti Leevin käytös ja miten saisin siihen kontaktin, mutta pelkoni osoittautuivat turhiksi. Leevi otti kontaktia innokkaasti, välillä piti yrittää äristä vieressä olleelle australian paimenkoiralle, mutta ärinät unohtuivat heti temppuja tehdessä.

Ensimmäisenä aloimme treenata hyppyä niin, että kouluttaja piti Leeviä hihnassa ja minä menin toiselle puolelle kutsumaan poitsua. Eihän se sitten ensimmäisellä eikä toisellakaan kerralla ihan hyvin mennyt. Leevi yritti kiertää esteen tai mennä sen alitse. Kouluttaja laittoikin sitten riman melkein maahan ja Leevihän sen siitä ylitti. Pikku hiljaa kouluttaja nosti rimaa korkeammalle ja niin vain herra loikki esteen yli. Mahtava poitsu! Seuraavaksi kokeiltiin putkea ja sekös Leeviä jännittikin. Kokeilin kutsuhuutojen lisäksi kurssikavereiden vinkulelujakin houkutellakseni herran putken läpi. Kouluttaja joutui lopulta laittamaan Leevin putken sisään ja sitten herra hitaasti löntysteli luokseni. Toisella kertaa Leevi jo lähtikin sitten oma-aloitteisesti putkeen. Viimeisenä esteenä oli A-este. Leevistä tuli liito-oravan näköinen lettu, kun olisi pitänyt lähteä kiipeämään esteelle. Kouluttaja auttoi laittamalla Leevin vähän korkeammalle aloittamaan ja siitä poitsu menikin melko reippaasti toiselle puolelle.

Täytyy myöntää, että hauskaa oli. Leevikin innostui tekemisestä, vaikka ensimmäistä kertaa tehtäessä esiintyikin arkuutta. Koko ajan meni kuitenkin paremmin ja paremmin. Hämmästyin myös Leevin hienoa käytöstä, vaikka 5 muutakin koiraa paikalla oli ja vielä muutama sellainen iso ja pelottava. Tytötkään eivät saaneet herran päätä liikaa sekaisin ja siitä olen todella iloinen. Tästä on kiva jatkaa eteenpäin.