Leeville iski viime viikolla aivan hirveä mahatauti. Poika ripuloi ja oksensi monta päivää. Perjantaina äitini tuli meille yöksi, koska olimme seuraavana aamuna lähdössä Suonenjoelle äidin tädin hautajaisiin. Herätys oli 3.30 ja sitä ennen olimme nukkuneet noin kolme tuntia valvottuamme Leevin kanssa lähes koko yön. Poitsu oli onnettoman näköinen ja huonovointinen, ettei ole koskaan ollutkaan. Mitään se ei jaksanut tehdä, vaan sen sai kantaa ulos hädälleenkin. Onneksi pikku hiljaa poitsu alkoi paranemaan ja maanantaina jaksettiin jo telmiä Pepin kanssa.

Sunnuntaina suunnattiin Pepin kanssa isännän porukoille. Neiti tunnisti paikan heti autosta noustuaan ja oli oikein innoissaan tuttujen ihmisten näkemisestä. Neiti sai heti kyläpaikkaan tultuamme pallon suuhunsa ja näin se rauhoitteli itsensä. Hienosti pallo suussaan neiti moikkasi kaikki rauhallisesti ja tutki paikat.

Eilen käytiin Pepin kanssa Uutelassa meren rannalla kastautumassa ja sen jälkeen koirapuistossa juoksemassa. Kotiin palatessa päätettiin vielä poiketa Tuusulan puolella eräällä uintipaikalla ja siellä Pepistä oli paljon mukavampaa kahlata. Peppi hyppi ja roiski vettä meidän päällemme innoissaan. Välillä neiti kauhoi yhdellä tassulla vettä ja kerran laittoi päänsä kokonaan veden alle. Rannalla oli muitakin koiria ja pari niistä tuli moikkaamaan myös Peppiä. Neiti haisteli koirat ja jatkoi sitten vesileikkejään.

Tänään heräsimme ajoissa ja lähdimme samantien Tuusulaan uimaan. Tällä kertaa Leevikin pääsi mukaan. Perille päästyämme Leevi juoksi suoraan veteen ja lähti uimaan! Meidän ensikertalainen ja heti suuna päänä uimassa. Peppi ei ollut innostunut uimisesta vaan mieluummin hyppeli rantavedessä ja kiipeili vedessä pilkottaville kiville. Sitten isäntä ottikin neidin syliinsä ja vei sen hieman syvemmälle. Neitihän kauhoi hienosti rantaan ja jatkoi siellä taas loikkimistaan. Leeviä kiinnosti kovasti vasta rannalle saapuneet haukkuvat koirat ja niille oli pakko vastailla silloin tällöin, mutta haukkuminen unohtui, kun isäntä vei pojan uimaan. Tyylikkäästi poitsu ui rantaan. Molemmat koirulit tuntuivat nauttivan uimisesta ja niin tuntui isäntäkin.